Reparaties

In het geval van een reparaties kan Rioolcare snel uitkomstbieden. U kunt 24 uur per dag bellen in het geval van noodreparaties.

Een veelvoorkomend probleem is verstopping door aanlibben van de buizen. Vooral vetten blijven aan de binnenzijde van de rioolbuizen plakken waardoor de doorstroom opening steeds kleiner wordt. Ook doekjes met een vezelstructuur zoals schoonmaakdoekjes of maandverband zorgen vaak voor verstoppingen. De doekjes vormen een prop die opeens een buis afsluit. Papieren doekjes zoals toiletpapier of keukenpapier zijn wel geschikt om door het toilet te spoelen; het papier wordt snel week onder invloed van water en zal geen verstopping veroorzaken.

Verstoppingen kunnen ontstaan door boomwortels, verzakkingen van uw huis of bedrijfspand of natuurlijk verkeerd gebruik van het riool. Als een boomwortel in een riool terecht komt, gaat de wortel vanwege de vele meststoffen extra hard groeien en kan zo de rioolbuis kapotdrukken of afsluiten.
Een verzakkend huis of juist een verzakkende straat zorgt voor spanning in de buizen waardoor de buis kan breken.


Voorbeelden van reparaties zijn:

  • Het weer herstellen van eventuele graafwerkzaamheden
  • Boomwortels uit de riolering verwijderen, soms zelfs de boom verwijderen en beschadigde riooldelen vervangen
  • Een breuk verhelpen, meestal veroorzaakt door een verzakkingen van het huis of de riolering zelf

Contact

Heeft u een vraag. Wilt u vrijblijvend een offerte of wilt u vooraf van de kosten op de hoogte gesteld worden? Vraag naar onze voordelige tarieven. Vul het onderstaande formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.